OOGZORG

 
Een oogonderzoek is van cruciaal belang om uw ogen gezond te houden. Tijdens een oogonderzoek wordt niet alleen duidelijk of u een bril nodig hebt of dat de sterkte van uw glazen moet worden aangepast. Ook kunnen veel voorkomende medische aandoeningen aan het licht komen. Wij raden u aan uw ogen tenminste eens in de twee jaar te laten controleren. Mocht u echter zelf een verschil opmerken, dan is het altijd raadzaam om zo snel mogelijk een afspraak te maken.
 

Voordelen van een oogmeting

 
Een oogonderzoek gaat verder dan alleen het controleren van uw gezichtsvermogen. Mochten wij iets afwijkends ontdekken, dan zullen wij u doorverwijzen naar een oogarts waar aandoeningen kunnen worden vastgesteld zoals:

  • Staar
  • Glaucoom
  • Maculadegeneratie

Wat u van ons kunt verwachten

 
De oogmeting vindt plaats in uw eigen vertrouwde omgeving. We stellen u eerst vragen over uw gezondheid, uw levensstijl en of u zelf iets is opgevallen aan uw gezichtsvermogen. Wij willen precies weten wat uw behoeften zijn, zeker als u uw ogen laat meten om een specifieke reden.
 
We gebruiken eerst onze autorefractor om te bepalen of u bijziend of verziend bent. Dit onderzoek geeft ons inzicht in uw gezichtsvermogen en in de conditie van uw ogen. Met deze gegevens kunnen we de oogmeting precies op uw persoonlijke behoefte afstemmen.
 
Aan de hand van deze meting kan de opticien ook beginnende stadia van oogaandoeningen identificeren of potentiele symptomen van ziektes herkennen. Onze opticiens stellen geen diagnose, maar verwijzen u – indien nodig – door naar een oogarts. Met de pasbril meet de opticien de exacte sterkte die u nodig heeft.
 
Hierbij vragen we u om door verschillende lenssterktes te kijken. Elk oog wordt apart getest en vervolgens worden beide ogen samen getest. De opticien bespreekt de meetresultaten met u en legt de beste oplossing voor.
 
Tot slot testen we uw nieuwe sterkte met een proefmontuur. Wilt u dat de Brillen-bus ook bij u of uw organisatie langskomt? Neem dan snel contact op!
 
Maak een afspraak